SPITALUL MUNICIPAL ORȘOVA


În anul 1970 se dă în folosință noul spital al orașului Orșova, cu un număr de 240 paturi, care de-a lungul anilor a fost mereu adaptat realităților, astfel încât astăzi spitalul are 120 paturi.

În data de 7 aprilie 2019, Spitalul Municipal din Orșova a fost decorat cu „Meritul Sanitar, în Grad de Cavaler” de către Președintele României, Klaus Iohannis. Decorația a fost acordată cu prilejul Zilei Mondiale a Sănătății.

Spitalul Municipal Orşova îsi desfașoară activitatea pe plan local în scopul realizării programelor naționale de sănătate, a activității de promovare a sănătății si de medicina preventivă, organizează statistica de sănătate, planifică și derulează investițiile finanțate de la Bugetul de Stat pentru sectorul de sănătate.

 

Caracteristici relevante ale populaţiei deservite:

Situat la limita dintre județele Mehedinți și Caraș-Severin, spitalul deservește o zonă de aproximativ 100 km pătrați din ambele județe – Municipiul Orșova, comunele Șvinița, Dubova, Eșelnița, Ilovița, Podeni, Cireșu, situate în județul Mehedinți și orașul Băile Herculane (stațiune balneo-climaterică internațională și comunele Topleț, Mehadia, Plugova, Cornereva, Iablanița, din județul Caraș-Severin.

Populația arondată este de aproximativ 40.000 de locuitori, preponderent rurală; populația zonei din județul Caraș-Severin apelează la serviciile medicale ale spitalului nostru urmare a faptului că cel mai apropiat spital din județul respectiv este cel din orașul Caransebeș, situat la 100 km depărtare.

Sari la conținut